Overnachten bij Jachthaven De Lunenburg

Top voorzieningen

lunenburg-2021-03

Historische binnenstad

markt-wbd

Onderhoud en reparatie

lunenburg-2021-kraan-02

Passanten welkom!

In de voormalige steenfabriek de Lunenburgerwaard te Wijk bij Duurstede is ons watersportbedrijf - rustig gelegen aan de dode rivierarm van de Rijn - gevestigd. Vanuit de haven is de historische stad van Wijk bij Duurstede makkelijk te bereiken.

De jachthaven biedt ruimte aan 190 vaste ligplaatsen en 40 passanten plaatsen. Alle steigers zijn voorzien van stroompunten en drinkwater.

De jachthaven verzorgt verschillende diensten waaronder, service en onderhoud, binnen en buitenstalling op de wal met een capaciteit van 550 boten en 200 caravans. Zoekt u in de omgeving van Wijk bij Duurstede een ligplaats, passantenhaven of een winterstalling dan bent u bij Jachthaven Lunenburg aan het juiste adres.

In bepaalde gevallen is het gemakkelijk om uw boot uit het water te halen. Bijvoorbeeld bij pech of wanneer u onderhoud aan uw boot wilt plegen. Een korte stalling is ook mogelijk. Wij beschikken over een botenkraan tot 50 ton en een trailerhelling. We zetten uw boot op stevige bokken en staan altijd klaar voor advies.

Bij de Lunenburg is het nog mogelijk 'doe het zelf' werkzaamheden te verrichten aan uw boot. Dit is vrijwel uniek in Nederland. Jachthaven en Recreatiepark De Lunenburg B.V.

Passantenovernachting

 • Overnachting: € 1,50 per meter per nacht
 • Maximaal 4 personen, meerprijs per extra persoon € 5,00
 • Toeristenbelasting: € 1,80 per persoon per nacht.

Havenmeester

Leenfietsen

Om boodschappen te doen of de omgeving te verkennen zijn er leenfietsen beschikbaar.

De gezellige binnenstad met zijn vele boetiekjes en terassen is snel bereikbaar.

Er is van alles te beleven in Wijk bij Duurstede. Bekijk hier de uitagenda

Algemene voorwaarden

Stallen op het terrein van Jachthaven De Lunenburg geschied onder voorwaarden zoals omschreven in het document 'Algemene voorwaarden huur- en verhuur lig- en/of bergplaatsen voor vaartuigen en aanverwante artikelen' opgesteld door Jachthaven de Lunenburg, te downloaden onder aan deze pagina.

Let op: Na verstrijken van de huurperiode wordt de overeenkomst voor een ligplaats of botenstalling jaarlijks automatisch voortgezet voor een zelfde periode. Beëindiging van deze overeenkomst kan door schriftelijke opzegging met inachtneming van een termijn van tenminste 3 maanden, voorafgaande aan de nieuwe huurperiode via ofni.[antispam].@jachthaven-lunenburg.nl.

Algemeen

Voor alle vierkante meter prijzen geldt lengte x breedte (inclusief trailer en/of dissel) met een minimum breedte van 2 meter.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Trailerhelling

 • Gebruik helling per keer (in/uit) € 20,00 incl. parkeren auto
 • Te water laten helling door havenpersoneel € 30,00
 • Hellingabonnement incl. parkeren auto
  • zomer € 150,00
  • winter € 150,00
 • Zelf afspuiten van de boot (± 10 minuten) € 5,00 per muntje

Openingstijden kantoor

Winterseizoen 1 oktober tot 1 april

Dinsdag t/m zaterdag van 8.30 uur tot 16.30 uur

Zomerseizoen 1 april tot 1 oktober

Dinsdag t/m zondag van 8.30 uur tot 16.30 uur